Ulkoinen yrittäjyys

Meille on tullut viimeaikoina useita kyselyitä aiheesta ”ulkoinen yrittäjyys” ja tämän artikkelin on tarkoitus vastata tyhjentävästi mistä on kysymys. Tehdään heti aluksi yksi asia selväksi: ulkoinen yrittäjyys ei eroa ”normaalista” yrittäjyydestä yhtään mitenkään. Kun kuulet sanan ulkoinen yrittäjyys, poista siitä ”ulkoinen” ja ymmärrät paremmin mistä on kysymys. Keksin ainoastaan yhden järkevän teorian sille, miksi koko termi on olemassa.

Jos taas et tiedä, mitä yrittäjyys on, kannattaa lukea linkin takaa löytyvä artikkelimme aiheesta.

Ulkoinen yrittäjyys vs. sisäinen yrittäjyys

Ihmetystä herättää eniten se, miksi koko termi on ylipäätään olemassa, koska se tarkoittaa käytännössä samaa kuin ”yrittäjyys”. Loogista olisi, että ”ulkoinen yrittäjyys” on ilmestynyt pelkästään vastavoimaksi sisäiselle yrittäjyydelle, jonka käyttö on yleistynyt paljon. Voin jo kuvitella kuinka joku on miettinyt seuraavaa: ”jaa… sisäinen yrittäjyys tarkoittaa … juu.. juuu…” ”no jos on sisäistä yrittäjyyttä, niin varmaan täytyy olla sitten myös ulkoista yrittäjyyttä…”

”Sisäinen yrittäjyys tarkoittaa, että palkkatyötä tekevä ihminen suhtautuu työhönsä yhtä sitoutuneesti, innostuneesti ja aloitteellisesti kuin jos työpaikkana olisi hänen itse omistamansa yritys.”

Sisäinen yrittäjyys on trenditermi, jonka voisi korvata ihan hyvin ”yrittäjäasenteella”, yrittäjämäisellä asenteella tai vaikka yrittäjämäisellä työnteolla. Valitettavasti ihminen on nerokas päättelemään asioita. Tästä johtuu, että jos joku alkaa käyttämään termiä ”sisäinen yrittäjyys”, ei mene aikaakaan kun joku toinen keksii, että on oltava olemassa vastavoima, eli ulkoinen yrittäjyys.

”Ulkoinen yrittäjyys on uuden yrityksen perustamista yrittäjän toimesta ja yrittäjän käytännön toimintaa perustetussa yrityksessä, minkä merkkinä on konkreettinen yritys, jonka yrittäjä omistaa ja jota hän johtaa”

Loppukaneettina voisi sanoa, että ulkoinen yrittäjyys on terminologialla harrastettavaa henkistä masturbointia, jonka tarkoituksena on hämmentää ihmisiä.

Leave A Response

* Denotes Required Field