Yrittäjän työttömyysvakuutus

Tässä kirjoituksessa esittelemme kattavan tietopaketin ja kerromme mikä yrittäjän työttömyysvakuutus on, mitä se tarjoaa ja kuinka paljon se maksaa.

Yrittäjän työttömyysvakuutus

Yrittäjän työttömyysvakuutuksen saa, kun liittyy yrittäjien työttömyyskassan jäseneksi. Pelkän toimialaliiton jäsenyys ei takaa yrittäjille työttömyysturvaa. Liittymisen yrittäjä voi tehdä heti yrityksen perustamisen jälkeen tai milloin yrittäjänä ollessaan. Tietyt ehdot täytyy täyttää ennen kuin on oikeutettu työttömyysvakuutuksen hyötyihin. Käydään ne seuraavaksi läpi.

Kuka voi ottaa työttömyysvakuutuksen

Yrittäjien työttömyysvakuutuksen voi ottaa kuka tahansa Suomessa vakituisesti asuva ja iältään 17 – 68-vuotias yrittäjä, kuka on:

  • Omassa tai perheen yrityksessä työskentelevä YEL- tai MYEL-vakuutettu yrittäjä, jonka eläkevakuutus(YEL-/MYEL)-työtulo on vähintään 8 520 euroa vuodessa.
  • Omassa tai perheen yrityksessä työskentelevä, johtavassa asemassa oleva henkilö eli toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen, jonka TyEL -eläkepalkka on vähintään 710 euroa kuukaudessa eli 8 520 e vuodessa, jos: omistaa itse yrityksestä vähintään 15 % tai omistaa yhdessä perheen kanssa yrityksestä vähintään 30 % tai perhe omistaa vähintään 30 % yrityksestä.
  • Työntekijänä omassa tai perheen yrityksessä työskentelevä TyEL-vakuutettu henkilö, jonka eläkepalkka on vähintään 710 euroa kuukaudessa eli 8 520 e vuodessa, jos: omistaa itse yrityksestä vähintään 50 % tai omistaa yhdessä perheen kanssa yrityksestä vähintään 50 % tai perhe omistaa vähintään 50 % yrityksestä.

Kannattaa myös huomioida, että työttömyysvakuutuksen voi ottaa yli 65-vuotias yrittäjä, mutta hän ei voi saada enää ansiosidonnaista päivärahaa.

Mitä yrittäjän työttömyysvakuutus antaa

Yrittäjän työttämyysvakuutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada ansiosidonnaista päivärahaa, mikäli yritystoimintasi kohtaa vaikeuksia. Siihen voi vaikuttaa lukuisat asiat, kuten kilpailutilanne, yleinen taloustilanne, sinun tapahtuvat tapaturmat ja sairaudet sekä lukuisat muut asiat. Myös vapaaehtoinen yritystoiminnan lopettaminen kuuluu tähän kategoriaan. Mikäli yritystoimintasi todisteellisesti loppuu näistä johtuen, olet oikeutettu yrittäjien työttömyyskassan jäsenenä saamaan ansiosidonnaista päivärahaa, mikä turvaa elantosi.

2 Comments

Leave A Response

* Denotes Required Field